Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie typu "nie mam czasu a coś za mną chodzi". Tym razem padło na ruskie ;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
Ziemniaki gotujemy, studzimy i przeciskamy przez praskę razem z twarogiem. Boczek i 1 cebule kroimy w kosteczkę. Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, kiedy wytopi się z niego tłuszcz dodajemy cebulkę i smażymy na złoto, studzimy i dodajemy do masy z ziemniaków i sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wegetą.
Smażymy naleśniki (do tej ilości farszu potrzebujemy około 15 sztuk). Nadzienie nakładamy na połowę każdego naleśnika i składamy w trójkąty. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, cebulkę siekamy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyzkę masła, podsmażamy cebulkę przez 2-3 minuty, po czym dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i maggi, często mieszając smażymy przez 5 minut. Podlewamy bulionem i dusimy przez kilka minut. Śmietanę hartujemy gorącym wywarem i stopniowo dodajemy do pieczarek, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Naleśniki osbmażamy z obu stron na klarowanym maśle i podajemy polane sosem pieczarkowym.