Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki po węgiersku"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Zmiksuj mleko, mąkę, jaja i sól. Pod koniec dodaj olej. Usmaż cienkie naleśniki.
Na dzień przed m naleśników rodzynki i posiekane skórki pomarańczowe namocz w rumie. Orzechy włoskie zmiel i dodaj do podgrzanej śmietany, podobnie skórkę pomarańczową, cukier, rodzynki i szczyptę cynamonu.
Gotuj kilka minut, aż otrzymasz gęstą masę. Odstaw do przestygnięcia. Dolej połowę rumu, w którym moczyły się owoce i wymieszaj. Naleśniki posmaruj masą i zwijaj w rulony. Podawaj na przykład z sosem czekoladowym.
Czas przygotowania: 25 minut 510 kcal/1 porcja.</strong>Źródło: Tele Tydzień