Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z mąki pszennej zrobione na piwie jasnym jabłkowym, z dodatkiem mleka, smażone bez tłuszczu.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, szczyptę sody i szczyptę soli oraz cukier waniliowy. Wbiłam jajko. Dolałam mleko, piwo i olej. Wszystko zmiksowałam na jednolite ciasto. Małą patelnię rozgrzałam. Na gorącą patelnię nalewałam porcje ciasta naleśnikowego i smażyłam je bez tłuszczu, z obu stron do lekkiego zbrązowienia. Usmażone naleśniki wykładałam na talerz. Naleśniki można podać z ulubionymi dodatkami typu dżem, bita śmietana, ser, twarożek, cukier puder, nutella itp.