Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam robić naleśniki, bo można użyć do farszu prawie wszystkiego i zawsze wychodzą pyszne.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
1. Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki. 2. Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce.
3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
5. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę. 6. Na koniec łączymy ze serkami i gotujemy do chwili rozpuszczenia.
7. Warzywa kroimy drobno i gotujemy w osolonej wodzie. 8.. Po ugotowaniu, warzywa łączymy z mięsem.
8. Farsz wykładamy na środek każdego naleśnika i zawijamy robiąc kwadraty.
9. Układamy w naczyniu. 10. Smarujemy śmietaną.
11. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem. 12. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
13. Naleśniki gotowe. 14. Smacznego.