Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na nieco grubszym cieście, które sprawdzą się do wzięcia "na wynos", a także do naleśników na słono. Przepis prosty do zapamiętania na ok. 15 naleśników.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka, wodę gazowaną, mleko i oliwę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj np. mikserem. Ciasto musi być dobrze napowietrzone i bez grudek. Zacznij rozgrzewać patelnię z płaskim dnem i najlepiej nieprzywierającą powłoką.
Kiedy patelnia będzie dobrze rozgrzana, zacznij wylewać ciasto - u mnie wystarczy jedna duża chochla, aby całe wypełniło dno patelni. Możesz lekko poruszać patelnią, aby ciasto rozeszło się równomiernie. To ciasto już przy wylewaniu jest troszkę gęstsze. Kiedy na naleśniku zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza i zacznie się od "ścinać" to oznacza, że powoli będziesz mógł przewrócić go na drugą stronę.
Podsmaż naleśnika chwilę na drugiej stronie i następnie przełóż na jakiś talerz.
Nakładaj naleśniki na siebie, aż do usmażenia ostatniej porcji. Następnie podawaj z ulubionymi składnikami.