Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki gospodarza to sycące danie, które wypełnione jest kolorowym farszem. Doskonale sprawdzą się jako posiłek na ciepło.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 277
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 277
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Mąkę i sól wymieszaj. Jajka połącz energicznie z wodą, mlekiem i olejem. Teraz połącz produkty sypkie z mokrymi w taki sposób, aby nie było grudek. Masę odstaw na 10 minut. Po tym czasie smaż na rozgrzanym maśle na patelni, nakładając ją łyżką. Naleśniki powinny być cienkie.
Na rozgrzanym maśle podsmaż mięso mielone. W trakcie posól je i popieprz, a także dopraw paprykami w proszku. Odstaw. Cebulę posiekaj w piórka, pomidory w średniej wielkości kostkę, a fasolę czerwoną odsącz z zalewy. Ser pokrój w plastry, a następnie w słupki.
Roszponkę umyj, osusz i połącz z sosem sojowym oraz majonezem.
Po jednej stronie naleśnika nałóż najpierw roszponkę, potem usmażone mięso mielone, a następnie posyp równomiernie dodatki. Zawiń placek i podlej go kwaśną śmietaną przed podaniem.