Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki faszerowane mielonym mięsem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
czas ok. 50 min; porcja – 310 kcal, cena 1,30 zł
Wymieszaj mikserem 2 całe jajka z mlekiem oraz szczyptą soli. Stopniowo dodawaj 20 dag mąki. Przygotuj gładkie i dość rzadkie ciasto naleśnikowe.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Partiami wlewaj przygotowane ciasto i smaż cienkie rumiane naleśniki. Zdejmuj je i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oleju. Cebulę obierz, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Pokrój w kosteczkę. Wrzuć na patelnię i przesmaż na jasnozłoty kolor.
Do cebuli dodaj rozdrobnione mielone mięso, smaż 3-5 minut. Oprósz całość łyżeczką słodkiej mielonej papryki, solą oraz pieprzem. Sparzony i pozbawiony skórki pomidor oraz oczyszczoną z nasion zieloną paprykę pokrój w kostkę. Dodaj do farszu na patelni.
Duś całość przez 15 minut. Pod koniec do masy wlej śmietanę oraz 2 łyżki posiekanej natki, całość wymieszaj. Smaruj naleśniki, zwijaj jak krokiety – tak, by farsz z nich nie wyciekał.
Naleśnikowe rulony panieruj w pozostałej mące, dwóch rozmąconych jajkach oraz w bułce tartej. Układaj na patelni z 2-3 rozgrzanymi łyżkami oleju i smaż do przyrumienienia. Podawaj z sałatką warzywną.Źródło: Świat kobiety