Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wszystkich miłośników brokułów zachęcam do wypróbowania tego przepisu, sama byłam zaskoczona smakiem
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 160
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 14856
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 36
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 160
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 14856
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 36
Składniki
1. z podanych składników zrobić ciasto, mleka i wody dolać tyle, aby było dość rzadki (chodzi o to, żeby naleśniki były cienkie), 2. na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojona cebule i czosnek, lekko poddusić, dodać szpinak i pokrojony brokuł, podlać wodą, dodać sól i pieprz, przykryć, dusić do miękkości, dodać śmietanę, zagotować, doprawić do smaku, 3. smażyć cienkie naleśniki, nałożyć nadzienie, zwinąć, można oczywiście dodać żółty ser lub obsmażyć jak krokiety ale my zjadłyśmy w takiej lekkiej formie, smacznego