Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniczki z oreo"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 74
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 74
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.
Do wysokiego naczynia wbij dwa całe jajka, roztrzep je starannie. Dodaj szklankę mąki, odrobinę soli, szklankę mleka, cukier waniliowy oraz szczyptę proszku do pieczenia. zmiksuj lub wymieszaj na gładkie ciasto.
Przygotowane ciasto na placuszki odstaw na kilkanaście minut, aby zgęstniało. Jeśli uznasz, że jest za rzadkie, dosyp trochę mąki. Rozgrzej dobrze patelnię do smażenia naleśników.
Na rozgrzaną patelnię wlej małą porcję oleju. Rozłóż kilka ciasteczek. Łyżką nabieraj porcje ciasta i ostrożnie zalewaj nim ciasteczka. Smaż kilka minut na rumiany kolor.
Delikatnie przełóż placuszki na drugą stronę i dosmaż. W razie potrzeby, dolewaj olej. W ten sam sposób smaż kolejne naleśniki. Podawaj na ciepło lub na zimno. Jeśli chcesz, posyp je cukrem pudrem i ozdób ziołami.Źródło: Świat kobiety