Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka, którą uwielbiają moi mężczyźni w domu. Bardzo prosta i bardzo smaczna :)
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Wątróbkę dokładnie oglądamy, czy aby nie ma śladów żółci. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Następnie odcedzamy z wody i osuszmy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy wątróbkę z dwóch stron. Pamiętajmy, aby podczas smażenia jej nie mieszać, ponieważ puści sok i będzie się dusić a nie smażyć. Po prostu poczekajmy, aż zrumieni się z jednej strony i przewróćmy na drugą. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Kiedy wątróbka się zrumieni dodać cebulę, przykryć patelnię pokrywką i dusić, aż cebula będzie miękka. Pod koniec odkryć pokrywkę, aby zredukować wytworzony sok z cebuli. Posolić, popieprzyć i wątróbka gotowa do jedzenia. Ja podałam z ziemniaczkami i zimową sałatką z ogórków i papryki.