Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Najlepsze ciasto na pierogi"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę wsyp na stolnicę i dodaj masło, które drobno posiekaj nożem i rozetrzyj palcami. Dodaj jajko wraz z żółtkami, sól oraz wodę. Zagnieć elastyczne i miękkie ciasto.
Włóż do miseczki na 15 minut i przykryj ściereczką, aby odpoczęło. Po tym czasie ciasto rozwałkuj cienko na stolnicy.
Szklanką wykrawaj koła. Na każde nałóż kulkę farszu (w takiej ilości, aby po złożeniu wypełniła wszystkie przestrzenie).
Następnie zlep pierogi. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj do ich wypłynięcia. Do polewania pierogów użyj klarowanego masła.Źródło: Na żywo