Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inny stek, nadziewany ostrym sosem, serem camembert i suszonymi morelami. W lagodnej wersji sos mozna zastapic przecierem pomidorowym. Obydwie wersje smakuja fantastycznie.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Składniki
W steku wyciac kieszonke, ale nie do konca, mieso rozlozyc i posmarowac ulubionym ostrym sosem. Kto woli lagodniejsza wersje wybiera przecier pomidorowy. Camembert pokroic w plasterki o grubości od 3 do 5 milimetrów i wlozyc nimi polowe miesa. Na ser polozyc morele lub zurawine. Przykryc druga polowa i lekko przycisnac. Smazyc na masle 4 minuty, w tym czasie nagrzac piekarnik do 100° C. Po 4 minutach przekrecic ostroznie najlepiej 2 lopatkami i smazyc dalsze 4 minuty, Po 8 minutach wlozyc do piekarnika i piec nastepne 8 minut. Czas jest obliczony na stek medium.
Przed podaniem przyprawic sola i swiezo mielonym pieprzem.