Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewany indyk"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Indyka sprawić, natrzeć olejem, solą, częścią przyprawy do drobiu i dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Zostawić w lodówce na dzień lub dwa.
Cielęcinę zemleć, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowanym farszem nadziać indyka i zszyć go. Piec godzinę w temp. 200°C.
Kapustę wymieszać z ugotowanymi grzybami i grubo pokrojoną cebulą. Ułożyć wszystko wokół indyka. Piec jeszcze 2 godziny, często polewając mięso sosem i mieszając kapustę. Indyka podać obłożonego kapustą, udekorować listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium