Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Składniki
Drobno pokrojony czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, posiekane pistacje i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Chleb pokrój, zalej śmietaną i dodaj rozmącone jajko. Wymieszaj i wlej do szpinaku. Podsmaż.
Z pałeczek kurczaka wyjmij kość. Otwór po usuniętej kości napełnij nadzieniem szpinakowym i włóż do brytfanny. Dodaj masło, lekko skrop sokiem z cytryny. Posyp tymiankiem, podlej winem i posól.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C do miękkości. Podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo