Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa cienkie płaty mięsa wołowego przełożone żółtym serem, salami oraz sałatką z ogórka podane z duszonymi ziemniakami z marchewką i cebulą w sosie pomidorowym zaostrzonym pastą Harissa.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Składniki
Przygotowanie sznycli: Każdy plaster mięsa cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Na dwa płaty układamy ser, salami, sałatkę ogórkową i znów ser. Przykrywamy drugim plastrem mięsa. Żeby mięso się nie rozdzieliło podczas smażenia brzegi lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na klarowanym maśle. Na koniec smażenia na każdy sznycel kładziemy po wiórku masła.
Przygotowanie jarzynki: Ziemniaki i marchewkę obieramy. Kroimy za pomocą specjalnego noża na karbowane plastry. Szalotkę obieramy i kroimy na ćwiartki. Warzywa podsmażamy na maśle, solimy i zalewamy 100 ml wody. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i pastę Harissa rozmieszaną w 100 ml wody. Dusimy kolejne 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy szczypiorkiem. Usmażone sznycle podajemy w towarzystwie przygotowanej jarzynki. Smacznego.