Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane polędwiczki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Składniki
Paprykę umyj, oczyść. paprykę świeżą i marynowaną bardzo drobno pokrój. Mielone papryki utrzyj z octem i 1 łyżeczką oleju. Polędwiczki umyj, osusz, posmaruj przygotowaną pastą.
Cebulę obierz, posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj cebulę, czosnek, kilka listków tymianku i szczyptę soli. Polędwiczki posyp pieprzem, na każdej zrób 3 podłużne nacięcia.
W nacięcia na przemian wkładaj papryki i cebulę z czosnkiem. Owiń szynką, podsmaż na maśle, ostudź. Na polędwiczkach ułóż tymianek, każdą zawiń w folię aluminiową.
Mięso włóż do brytfanki, podlej wodą. Brytfankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 60-70 minut. Pod koniec zdejmij folię, by polędwiczki się zrumieniły.Źródło: Naj