Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewana pierś z indyka"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Mięso umyj i natnij tak, aby powstała kieszeń. Czosnek obierz, dwa ząbki rozetrzyj z solą, pozostały posiekaj. Natrzyj filet w środku i na zewnątrz solą z czosnkiem. Skrop sokiem z cytryny. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Miąższ dyni pokrój, a cebulę posiekaj. Całość zrumień na maśle. Dodaj uprzednio namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbij jajko. Dodaj posiekany rozmaryn, czosnek i skórkę z cytryny. Przypraw do smaku. Nadzieniem nafaszeruj mięso. Otwór zepnij wykałaczkami. Pieczeń obwiąż nicią i przełóż do brytfanny. Wstaw do piekarnika i piecz godzinę w temperaturze 180° C. Podawaj z ugotowanymi brokułami.Źródło: Na żywo