Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewana pierś w sezamie"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Piersi kurczaka dokładnie umyć i oczyścić z błony. Następnie w każdej piersi wyciąć „kieszeń”, po czym umieścić w niej po kawałku żółtego sera i szynki.
Odstawić i przygotować do panierki: jajka roztrzepać, doprawić je solą oraz pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami sezamu.
Panierkę na piersi kurczaka nakładać w następującej w kolejności: obtoczyć w mące, umoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej z sezamem.
Na patelni rozgrzać olej.Ułożyć na niej opanierowane piersi, smażyć je na małym ogniu po kilka minut z każdej strony. Gdy będą gotowe, podawać je z gotowanymi ziemniakami (z koperkiem) i pomidorami skrojonymi w ćwiartki.
ok. 50 minut
Dla wyostrzenia smaku można przygotować i postawić na stole trochę soku z limonki lub cytryny – do polania nadziewanych piersi.Źródło: Twoje Imperium