Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Musztardowe udka z warzywami"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Składniki
60 min • Porcja ok. 190 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 6 porcji
Robię marynatę: mieszam musztardy, balsamico, sól, pieprz, rozmaryn, curry, miód. Wkładam do niej udka i pałki. Dodaję pokrojoną cebulę, posiekaną natkę, wstawiam do lodówki na noc.
Potem piekę mięso w temp. 200oC 40-50 min. Marchew i ziemniaki obieram, kroję w cząstki. Wkładam do worka do zapiekania, dodaję zioła, sól i układam worek w brytfannie. W kilku miejscach go nacinam. Piekę razem z kurczakiem.
Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie