Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszle ze szpinakiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedź na durszlaku i zahartuj w zimnej wodzie.
Obraną cebulę pokrój, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Liście szpinaku namocz, osusz i drobno posiekaj.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklij połowę cebuli i czosnek. Po chwili dodaj szpinak. Dopraw solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Smaż kilka minut.
Przełóż warzywa do miksera. Dodaj ser, bułkę tartą i mleko. Zmiksuj.
Na pozostałym maśle zeszklij resztę cebuli z doprawionymi pomidorami. Wylej na dno naczynia żaroodpornego.
Muszle nafaszeruj masą. Ułóż na pomidorach i zapiecz.Źródło: Telemax