Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne muszle z nadzieniem mięsno- warzywnym. Świetnie nadają się zarówno na kolację, jak i na obiad.
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą, aby się nie posklejały.
Mięso zmielić w maszynce, przesmażyć na oliwie doprawiając solą i pieprzem. Osobno na oliwie podsmażyć warzywa z dodatkiem maggi. Następnie mięso i warzywa połączyć. Dodać sos pomidorowy i poddusić ok 5 min. Dodać kukurydzę oraz pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. Farsz doprawić bazylią, czerwoną papryką, oregano, curry oraz czosnkiem granulowanym. Jeżeli farsz jest zbyt wodnisty dodać odrobinę bułki tartej. Tak przygotowanym farszem napełnić ugotowane muszle.
Przygotować sos beszamelowy: roztopić masło, dodać mąkę, kiedy straci smak surowizny, dolać mleko, zagotować i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem posmarować blaszkę, na której ułożyć napełnione muszle. Resztą sosu polać muszle, posypać startym serem żółtym i pokrojoną cebulką. Zapiekać w temp. 180 st. C ok 30 min.