Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszelki z fetą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2133
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2133
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Schłodź w zimnej wodzie i przelej dwiema łyżkami oliwy. Ser rozkrusz, cebulę obierz i drobno posiekaj.
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cukinię umyj i pokrój w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj cukinię i smaż przez 3 minuty. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Schłodź.
Do przesmażonej cukinii dodaj oliwki, fetę i oregano. Całość wymieszaj i nałóż do muszelek. Danie posyp listkami oregano.Źródło: Na żywo