Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszelki ze szpinakiem i kurczakiem
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 92
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 374
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3654
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 92
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 374
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3654
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z przyprawą do kurczaka. Na oddzielnej patelni wrzucić szpinak by się rozmrażał, gdy woda wyparuje dodać czosnek i przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie dodać do szpinaku 250g serka mascarpone, 100g parmezanu i usmażonego kurczaka, całość razem wymieszać.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić puszkę pomidorów i passate pomidorową, całość razem wymieszać, doprawić solą, pieprzem i oregano.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al’dente, odcedzić i ostudzić. Wypełnić muszelki farszem. Do żaroodpornego naczynia wylać sos, ułożyć na nim faszerowane muszle, posypać resztą startego sera. Zapiekać w temp. 180C przez 40 min. Z tej porcji wychodzą dwa naczynia żaroodporne.