Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musaka- Grecy wyklęliby mnie za użycie drobiu zamiast wieprzowiny, ale świnek nie jadam. Mieliby mnie też za nędzarką, bo użyłam cukinii zamiast bakłażana :) A to feler :)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Składniki
Pierś z kurczaka mielimy w maszynce, doprawiamy cynamonem i pieprzem i odstawiamy.
Ziemniaki i cukinię kroimy w cienkie plasterki i rumienimy na patelni grillowej.
Na rozgrzanej oliwie szklimy posiekany drobno czosnek i cebulę.
Dodajemy mięso i smażymy ok. 10 minut, następnie podlewamy odrobiną wody i dodajemy przecier pomidorowy. Smażymy aż sos będzie gęsty (jeżeli oddziela się od niego płyn, to odlewamy go).
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, na nią wykładamy mięso, na mięso cukinię.
Potrawę polewamy sosem powstałym ze zmieszania jogurtu z jajkiem i przyprawami. Wierzch posypujemy startą mozzarellą.
Zapiekamy przez ok. 45 minut w 200 stopniach C.