Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z anyżem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 110
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 110
Składniki
Gruszki umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój na drobne kawałki. Przełóż owoce do rondla z grubym dnem i zalej wodą. Gotuj na małym ogniu, aż owoce będą miękkie – ok. 40 minut.
Odlej nadmiar wody, a owoce przetrzyj przez sito i przełóż z powrotem do garnka. Dodaj cukier, sok z cytryny i przyprawy.
Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Wyjmij anyż i goździki lub pozostaw dla ozdoby. Możesz dodać jeszcze rum i całość ponownie zagotować. Gorący mus nakładaj do słoików, szybko zakręcaj i stawiaj do góry dnem.Źródło: Tele Tydzień