Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z żółtym serem i szynką"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Ser zetrzyj na tarce, szynkę pokrój w drobną kostkę (możesz, ale nie musisz, podsmażyć ją na odrobinie oleju).
Mąkę przesiej z proszkiem. Osobno roztrzep jajka z mlekiem i połącz z olejem. Następnie wymieszaj z suchymi składnikami, czyli mąką i proszkiem.
Do ciasta dodaj szynkę, ser, zioła oraz sól oraz pieprz. Ciastem napełnij foremki do 2/3 wysokości (jeśli foremki są np. aluminiowe lub ceramiczne, lekko je natłuść) lub nałóż je do dużej formy muffinowej wyłożonej papilotkami. Piecz ok. 20-25 do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety