Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki pizzowe"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Mleko podgrzej, wymieszaj z 2 łyżkami ciepłej wody i łyżeczką cukru. Rozpuść w tym drożdże i odstaw.
Do miseczki przesiej mąkę, dodaj masło, jajka, sól i zioła. Wlej mleko i dokładnie wymieszaj. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję, odstaw je na 20 minut.
Pieczarki, cebulę, korniszony i oliwki pokrój i wymieszaj z ciastem. Następnie masę nałóż do papierowych foremek.
Piecz w temperaturze 180° C przez około 25 minut, na złoto-brązowy kolor.
Podawaj na ciepło lub na zimno, udekorowane plasterkiem szynki, pomidorkiem koktajlowym i bazylią.Źródło: Na żywo