Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Bakłażany pokrój w plastry, dobrze posól, odstaw na chwilę i opłucz kilkakrotnie, a potem szybko podsmaż.
Sparz pomidory, obierz i pokrój. Cebulę posiekaj. Rozgrzej oliwę w rondelku, dodaj posiekaną cebulę, mielone mięso i smaż przez 5 min. Dodaj pomidory, cynamon, ziele angielskie, przecier pomidorowy, pietruszkę i zagotuj. Zmniejsz ogień, dolej wino, przykryj i duś przez ok. 15 min.
Do brytfanny włóż na zmianę warstwę bakłażana i mięsa. Ostatnia warstwa to bakłażan.
Zrób zasmażkę z masła i mąki, rozrzedź mlekiem i gotuj przez 2 min. Dodaj gałkę muszkatołową, parmezan i biały pieprz.
Na bakłażanach rozłóż pokrojone pomidorki. Zalej wszystko sosem z parmezanu, posyp bułką tartą i piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 170 st. C przez 30 minut.
Czas przygotowania: 70 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień