Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo oryginalne. Mozna nim zaskoczyć niejedno podniebienie :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 275
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 275
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Składniki
Kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawę meksykańską i wkładamy na pół godzinki do lodówki pokrywając folią. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w piórka, paprykę w paski, pieczarki plastry. Na rozgrzany olej rzucamy cebulę, po 5 minutach, paprykę i pieczarki. Dusimy aż składniki zmiękną. Przekładamy farsz do dużej miski. Na tą samą patelnie dodajemy olej i smażymy kurczaką. Gdy się lekko zezłoci dodajemy pomidory z puszki i pokrojoną w drobną kosteczkę papryczka chili. Do miski z warzywami wrzucamy czerwoną fasolkę i kurczaka. Mieszamy składniki i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawa meksykańską. Farsz nakładamy na tortillę, którego następnie zwijamy w rulon. Na blasze lub naczyniu żaroodpornym układamy rulony jeden obok drugiego i posypujemy serem. Pieczemy ok. 40 minut.