Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowe warzywka, mało przetworzone:)
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 740
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 740
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
Składniki
W garnku z grubym dnem na odrobinie oliwy zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pieczarki, poddusić chwilę. Wrzucić cukinię, paprykę, trochę posolić, żeby cukinia puściła sok. Przykryć i poddusić przez kilkanaście minut. Dodać pomidory, ryż i resztę przypraw. Dusić tak długo, aby warzywa były al dente.
Przed podaniem posypać natką i szczypiorkiem. Podałam tu wersję wege, ale do warzyw nie-weganie mogą dodać pokrojone parówki..