Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Serduszka moczymy ok 30 min w zimnej wodzie, po czym oczyszczamy i kroimy, płuczemy . Osuszone serduszka wykładamy na rozgrzaną oliwę. Pokrojoną w grubszą kostkę cebulę, paprykę, ogórka(obranego) i pieczarki (odrobinę solimy) i podsmażamy ok 10 min.
Następnie podlewamy ok 300ml wody pod przykryciem dusimy ok 15min dodając liść laurowy i ziele angielskie. Ryż gotujemy z w osolonej wodzie.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z solą, Pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Sos dodajemy do rondla do duszących się składników chwile mieszamy do zagotowania się i dodajemy majeranek i paprykę ostrą. Chwilę gotujemy.