Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda kapustka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Kapustę poszatkuj. Wrzuć do garnka, zalej wodą. Dodaj pokrojoną w plasterki marchew.
Dopraw solą i pieprzem, dołóż ziele angielskie i liść laurowy. Włóż pokrojone mięso. Gotuj tak długo, aż kapusta będzie całkiem miękka.
Na rozgrzanej patelni usmaż pokrojony boczek, plasterki kiełbasy i posiekaną cebulę. Wrzuć do garnka z kapustą. Gotuj całość ok. 10 min.
Wszystko wymieszaj. Dodaj drobno posiekany pęczek koperku.
<strong>Przepis nadesłała: Marta Sztabińska</strong>Źródło: Kurier TV