Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
młoda kapustę robię co roku na różne sposoby. Tym razem w takiej wersji. Jesli chcemy możemy też zagęścić odrobiną mąki
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 41
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 30
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 782
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 175
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 41
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 30
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 782
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 175
Składniki
Kapustę myjemy; przekrawamy na pół i szatkujemy grubiej, cieniej tak jak lubimy. Przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Gotujemy około 15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i octem.
Boczek tudzież słoninę kroimy w kostkę. Wrzucamy na suchą patelnię. Kiedy wytopi się tłuszcz i skwarki będą lekko brązowe dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przesmażyć do zezłocenia. całość przelać do kapusty. Na koniec dodać koperek.