Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z mięsem to iście wiosenne danie, którego wyczekujemy ze wstrzymanym oddechem przez wiele zimowych miesięcy. Nie ma chyba pyszniejszego i aromatyczniejszego przysmaku, który można jeść jako dodatek lub samodzielnie – na obiad, lunch, kolację. Całość jest niezwykle szybka i prosta w przygotowaniu. Jest idealna do wekowania czy zamrażania. Zwyczajnie jest świetna!
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1629
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 88
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 118
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 68
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1629
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 88
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 118
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 68
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój najpierw na plasterki, a następnie na ćwiartki. Cebulę obierz i posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę i marchewkę. Smaż do miękkości przez 4-5 minut. Dodaj posiekany czosnek i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Posyp całość wszystkimi przyprawami i wymieszaj.
Dodaj krojone pomidory i gotuj całość jeszcze przez kilka minut. Kapustę drobno poszatkuj. Dodaj ją do garnka i zalej ją bulionem.
Zmniejsz ogień i gotuj kapustę na wolnym ogniu przez 15-20 minut do miękkości. Zdejmij danie z ognia i podawaj na ciepło. Młodą kapustę z mięsem podawaj jako dodatek obiadowy lub samodzielne danie.