Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak gotowała moja babcia, moja mama a teraz ja. Prawdziwy smak młodej kapusty w towarzystwie aromatycznego kopru :D Zapraszam :D
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1791
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 392
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1726
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 477
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1791
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 392
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1726
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 477
Składniki
Kapustę umyłam i poszatkowałam.
Sparzyłam chwilkę w gotującej się wodzie.
Kiełbasę i cebulę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam na odrobinie stopionej słoninki.
Sparzoną kapustę przełożyłam do garnka z podsmażoną kiełbaską i podlałam odrobiną wody. Dodałam liść i ziele angielskie. Odrobinę posoliłam.
Pod koniec gotowania dodałam koncentrat pomidorowy ok. 1 łyżki. Zrobiłam zasmażkę ze stopionej słoninki i mąki. Gotującą się kapustę zdjęłam z ognia i dodałam zasmażkę.
Przyprawiłam solą, pieprzem i na koniec dodałam dużą garść kopru.
Smacznego!