Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz za wiele czasu, a jesteś bardzo głodny, to danie idealne dla ciebie. Proste w przygotowaniu, tylko z kliku podstawowych składników, jest bardzo sycące. Daje mnóstwo energii, i poprawia humor kiedy jesteś zmęczony.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 875
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 875
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebule kroimy w drobną kostkę, na głębokiej patelni podsmażamy kiełbaski, kiedy się zarumienią dodajemy pieczarki i cebulę, oraz imbir. Jako ostatni składnik wsypujemy na patelnię ciecierzycę.
Następnie dodajemy cukier, mieszamy i czekamy aż lekko się skarmelizuje. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, w następującej kolejności: przeciśnięty przez praskę czosnek sos rybny sos sojowy harissę paprykę wędzoną (uważając żeby papryka się nie przypaliła, bo zgorzknieje)
Na koniec dodajemy pomidory, i pozwalamy się wszystkiemu dusić jeszcze przez ok. 10min. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy solą.
Serwujemy posypane drobno pokrojonym szczypiorkiem, najlepiej w towarzystwie czosnkowych grzanek.