Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miseczki z jajka i boczku"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Składniki
Plastrami boczku wyłóż formy do muffinek. Szparagi umyj, odkrój końce, resztę pokrój w centymetrowe plastry, podsmaż na maśle klarowanym. Szczypiorek drobno posiekaj.
Jajka wybij do miski, przypraw czerwoną papryką, solą i pieprzem. Do jajek dodaj szczypiorek, szparagi, wymieszaj. Do przygotowanych miseczek z boczku wlewaj jajka, na wierzchu układaj kawałki boczku. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień