Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rybka z duszonymi warzywami.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 172
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 220
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 172
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 220
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Ryby rozmrażamy na sicie, tak żeby woda ściekała do miseczki. Rozmrożone ryby płuczemy, odciskamy z wody i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Doprawiamy solą i pieprzem.
Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka. Por i cebulę kroimy w plasterki.
Starte warzywa przyprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy przecier pomidorowy z połową szklanki przegotowanej wody. Dusimy pod przykryciem do ich miękkości.
Kawałki ryby obtaczamy w mące.
Smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor.
Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz.
Na patelnię wkładamy uduszone warzywa. Warzywa podsmażamy przez kilka minut.
Dodajemy kawałki usmażonej ryby i jeszcze przykryte dusimy kolejne 5 minut.
Rybkę podajemy z ziemniakami i uduszonymi warzywami. Smacznego :)