Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mintaj z sosem brokułowym"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Składniki
Ryby rozmrozić, odsączyć, zemleć w maszynce do mięsa. Dodać jajko, bułkę tartą, sól, pieprz. Masę dokładnie wyrobić, formować pulpeciki, obtoczyć je w mące, gotować w osolonym wrzątku na wolnym ogniu ok. 10 min.
Ugotowane pulpety odcedzić. Do wywaru dodać podzielonego na różyczki brokuła, ugotować do miękkości, doprawić, zmiksować na gładko, zabielić śmietaną.
Do zielonego sosu dodać sok z połowy cytryny, wymieszać, dodać pulpety, gotować ok. 10 minut. Podawać udekorowane plasterkami cytryny.
Do pulpetów rybnych możesz użyć dowolnego mięsa wyfiletowanej białej ryby, np. dorsza, morszczuka lub pstrąga.Źródło: Twoje Imperium