Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minipizze z jajkiem"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5373
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5373
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Składniki
Bułkę namocz, odciśnij. Cebule obierz, posiekaj. Dymki oczyść, razem ze szczypiorkiem potnij w plasterki.
Do mięsa dodaj bułkę, 1 jajko, musztardę, cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wsyp zioła prowansalskie, sól, pieprz i ostrą paprykę (do smaku). Wyrób. Z masy uformuj 4 placuszki z wgłębieniami. Piecz je ok. 25 minut w temp. 175 st.
Na patelni rozgrzej olej. Zasmaż na nim koncentrat. Wymieszaj z pomidorami z puszki. Gotuj, aż odparuje większość płynu. Sos przypraw do smaku. Posmaruj nim placki.
We wgłębienia wbij jajka. Przykryj boczkiem. Piecz 15 minut. Posyp dymkami i szczypiorkiem.Źródło: Tina