Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minikanapki z pastą serową"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2109
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 958
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2109
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 958
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na połówki, usuń gniazdo nasienne. Paprykowy miąższ pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę lub posiekaj. Otrzyj gałązki tymianku (1 odłóż).
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Wrzuć posiekaną paprykę (łyżkę odłóż do dekoracji) z czosnkiem, smaż 1-2 min. Dodaj tymianek. Wymieszaj, odstaw do przestudzenia.
Oliwki osącz z zalewy, 2-3 sztuki odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Opłucz i osusz łyżkę dowolnych kiełków. Posiekane oliwki, kiełki oraz przesmażoną paprykę utrzyj z ricottą. Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Foremkami do ciastek lub ostrym nożem wytnij z pumpernikla małe krążki. Na każdy nałóż porcję przygotowanej pasty serowej. Minikanapeczki ułóż na dużym talerzu lub tacy. Ozdabiaj odłożoną żółtą papryką, plasterkami oliwek oraz tymiankiem.
czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety