Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minestrone z pulpetami"
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 319
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 2412
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 319
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 2412
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Składniki
czas ok. 70 min; porcja – 310 kcal, cena 2,80 zł
Piersi oczyść, opłucz, pokrój na kawałki, a potem zmiel w maszynce do mięsa. Do masy dodaj łyżkę posiekanej natki, 2 dag startego parmezanu, jajko oraz 2 przeciśnięte ząbki czosnku. Wyrób masę, dosypując w razie potrzeby bułkę tartą. Dopraw solą oraz pieprzem.
Z masy formuj niewielkie pulpety. Ułóż je na blasze i piecz 8-10 min w 190 st. Cebulę obierz i posiekaj razem z pozostałym czosnkiem. Zrumień na łyżce rozgrzanego oleju, zalej rosołem, zagotuj. Dodaj obrane i oczyszczone marchewki oraz posiekaną kapustę.
Zupę gotuj 15 minut. Po tym czasie wsyp mrożone warzywa. Gotuj razem jeszcze 20 minut. Gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozlej na talerze.
Podawaj razem z upieczonymi pulpetami i ugotowanym makaronem. Posyp startym parmezanem.Źródło: Świat kobiety