Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mięso mielone w cieście francuskim"
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 132
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 427
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 132
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 427
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Składniki
Rozmrożone ciasto podziel na cztery części. Chleb namocz w zimnej wodzie. Posiekaj pistacje. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.
Mięso wymieszaj z odciśniętym chlebem, jajkiem, połową posiekanej cebuli, czosnkiem, szynką, solą, pieprzem, pistacjami i koniakiem.
Na każdym płacie ciasta ułóż mięso. Zwiń i ponacinaj z góry. Ułóż na blaszce, posmaruj żółtkiem i piecz 40 min w temp. 220 st.
Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle, dodaj cebulę i tymianek. Podlej grzyby bulionem, dodaj śmietanę i dopraw do smaku. Podawaj pieczeń z sosem.
Czas przygotowania: 90 minut 630 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień