Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsny przekładaniec"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Składniki
18 porcji, czas ok. 200 min; porcja – 210 kcal, cena 1,20 zł.
Pierś kurczaka opłucz, przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej sosem barbecue. Wstaw do piekarnika. Piecz 90 min w 180 st. Ostudź. Drożdże utrzyj z łyżką cukru. Odstaw do wyrośnięcia. Do miski przesiej mąkę z łyżeczką soli. Dodaj 300 ml ciepłej wody i zaczyn. Wyrób ciasto. Przykryj je i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Mięso wyjmij z sosu, rozdrobnij. Na powrót przełóż do sosu. Dodaj creme fraîche, zmiksuj. Ser pokrój w plastry. Dymki oczyść, posiekaj.Ciasto ponownie zagnieć, rozwałkuj na duży kwadrat (50 na 50 cm). Posmaruj go sosem mięsnym, posyp dymką i obłóż serem. Całość pokrój na 6 równych pasków, a potem każdy pasek na 6 plastrów.
Podłużną formę posmaruj tłuszczem. Pochyl ją lekko i, jeden za drugim, układaj plastry ciasta. Jeśli nie wypełnią całej formy, przykryj je ściereczką i odstaw na ok. 30 min. Gdy podrosną, uformuj bochenek. Obłóż go masłem, piecz 75 min w 180 st. Udekoruj natką.Źródło: Świat kobiety