Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kuleczki z zielonym pieprzem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Mięso (wieprzowo-wołowe) wymieszaj w misce razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj obraną i poszatkowaną cebulę oraz połowę ziół. Masę starannie wymieszaj, dopraw słodką papryką oraz solą i pieprzem.
Z masy mięsnej formuj w dłoniach malutkie kulki. Ułóż je w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 min w 180 st.
Po tym czasie dodaj do mięsa lekko rozdrobnione pomidory wraz z zalewą. Wlej białe wino, wsyp łyżkę marynowanego zielonego pieprzu. Dodaj osączone z zalewy czarne oliwki bez pestek (ok. 10 dag). Dopraw całość szczyptą soli, pieprzu i cukru. Piecz jeszcze 15 minut, co pewien czas mieszając.
Makaron (40 dag) ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odcedź na sicie, przełóż do miski i wymieszaj z resztą ziół. Podawaj do mięsa z sosem.Źródło: Świat kobiety