Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i tania do przygotowania, mięsna rolada, można ją jeść na ciepło, z sosem, dobrze smakuje też na zimno, na kromce chleba. Robi się ją szybko (nie licząc czasu pieczenia). Można podawać ją z ziemniaczkami lub kaszą i surówką.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 61
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1012
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 146
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 61
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1012
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 146
Składniki
Marchewkę obrać i zatrzeć na tarce o grubych oczkach, ostawić. Młodą cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, położyć na sicie i oprószyć solą, wymieszać, odstawić by odciekła. Do mięsa dodać posiekaną natkę pietruszki, jajka oraz drobno pokrojoną cebulę. Doprawiać Vegetą, solą i pieprzem. Gdy masa z mięsa jest zbyt rzadka, dosypać bułki tartej. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Na papierze do pieczenia o wymiarach około 25x30min rozprowadzić mięso mielone (cienką warstwę). Na nim układać równomiernie marchewkę, a na nie rozprowadzić odciśniętą z nadmiaru wody cukinię. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Za pomocą papieru zwinąć mięso w roladę. Mięso przełożyć do keksówki. Na wierzchu ułożyć plastry boczku. Piec pod przykryciem godzinę w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia ściągnąć folię aluminiową. Gdy boczek się przyrumieni, roladę wyjąć z piekarnika. Kroić, gdy trochę przestygnie.