Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący mielony na obiad.
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1747
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 96
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1747
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 96
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć. Mięso razem wymieszać, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wyrobić masę. Płatki drobno pokruszyć, dodać bułkę tarta, paprykę i wymieszać. Formować zgrabne mielone, panierować w przygotowanej panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.