Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny mielony z mięsa drobiowego, delikatny i smaczny.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Składniki
Umyte mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć do zeszklenia cebulki. Mięso z cebulą zmiksować, dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą kajzerkę, jajko, sól, pieprz, majeranek. Wymieszać dokładnie masę, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką. .