Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z serem żółtym"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Czerstwą bułkę moczę w wodzie, odciskam. Ser kroję na kawałki – takie, by bez problemu można je było owinąć mięsem. W misce mieszam mięso, jajko, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i odciśniętą bułkę.
Dodaję 2-3 łyżki bułki tartej i dobrze wyrabiam. Jeżeli mięso jest zbyt rzadkie, dosypuję więcej bułki. Biorę w dłoń po trochu wyrobionej masy i owijam nią cząstki sera. Następnie obtaczam mięso w bułce tartej.
Gotowe kotlety smażę na oleju na ciemnozłoty kolor. Osuszam papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu.
30 min
Porcja 480 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie