Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone z serem i pieczarkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Łopatkę myję, osuszam, mielę dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.Obrane pieczarki oraz cebule ścieram na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa dodaję starte , jajko, odciśniętą kajzerkę, musztardę, śmietanę, bułkę tartą oraz przyprawy.Wyrabiam masę mięsną (najlepiej rękami).
Ser kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej. Dłonią nabieram porcję mięsa, na środek kładę kostkę sera, sklejam kotlety. Smażę na rumiany kolor z każdej strony.
60 min, porcja 340 kcal, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie